Ev Tasarımı ve Dekorasyon

 

Ev Tekstili (19)

Ev Tasarımları

Evlerimiz hepimiz için en önemli yerlerdir. Bu neden ile en çok önem verilmesi gereken ev tasarımları için çok dikkat edilmesi gerekmektedir.Günümüzde ev tasarımı için ilgili meslek grupları oluşmuş olmasıyla beraber,sizlerde kendi evlerinizi küçük bütçeler ile daha konforlu ve yaşanabilir hale getirebilirsiniz.

Ev Tasarımları Niçin Önemlidir?

İnsanlar genel olarak hayatının büyük bir bölümünü evlerinde geçirir. Kesinlikle hiç kimse evlerinden kolay kolay vazgeçemezler. Bu sebep ile ev dekorasyonu çok önemlidir.Son yılarda popüler dizilerin evlerimize girmesiyle beraber dekoratif objeler,ilginç ev aksesuarları da yaygınlaşmaya başladı.Bütün herkes güzel bir evde yaşamak ister. Ev dekorasyonu seçiminde kesinlikle iç açıcı olmalı ve kendinizi daha güvende hissetmelisiniz. Evlerin daha ferah ve yaşanılır hale getiren bir çok ev dekorasyonu teknikleri bulunmaktadır. Yaşanılması zor olan evlere küçük dokunuşlar ile daha geniş ve huzurlu ortamların meydana gelmesi yeterli olmaktadır. Ev tasarımları için en çok zaman geçirilen oda ve salonlar için pek çok fikirler bulunmaktadır.evdeco.com sandalye (10)

Sosyal medyanın bu kadar hayatımızın içinde olduğu bir dönemde,elbette ki kendi tarzımızı oluşturmak için youtube,vimeo veya facebook gibi görüntülü bilgi alabileceğimiz mecraları kullanmakta fayda vardır.Bakın burada ki tavsiye ‘esinlenme’ için verilmiştir.Yoksa ‘kopyala-Yapıştır’yaptıktan sonra oluşturulan ev tasarımı başkalarına ait olacaktır.Burada önemli olan kendi renklerinizi,dekorasyonunuzu başka örneklerden esinlenerek oluşturmaktır.

Evin bölümleri için duvar renklerine, salon takımlarına, oturma gruplarına, mobilya konumlarına ya da masa dizaynına kadar bir çok konuda çok dikkatli olunması gerekir. Renk ve modellerine kadar hepsinde fikir alış verişi yapılarak en güzel ev tasarımı meydana çıkacaktır.

Ev Dekorasyonunun Önemi

Evler en çok zaman geçirilen alanlar olduğu için içeri girdiğiniz de kendinizi çok rahat hissetmelisiniz. Genel olarak ev dekorasyonu ev içinde yaşayan tüm insanların tarzlarına ve hayatlarına göre uygun olan alanlar haline getirilmesidir. Ev dekorasyonunda evin her bölümünde özel tasarımlar uygulanmaktadır. Özellikle zamanı en fazla geçirilen mutfak, salon ve yatak odasının dekorasyonu çok önemlidir. Salon için masa, salon takımları, sandalyeler, halı ya da perde gibi eşyaların seçimi çok dikkat edilmesi gereken unsurlardandır.Son zamanlarda ev dekorasyonun da trend sadelik ve kalite yönünde değişmiştir.Yani;evinizi her türlü dekoratif ayna,vazo,biblo,tablolar ile doldurmak yerine,sizin karakterinizi yansıtacak birkaç dekoratif obje ile salon,mutfak hatta banyonuzu bile çok keyifli hale getirebilirsiniz.

 Ev dekorasyonu konusunda en önemli noktalar dekoratif objeler ve mobilya  seçimidir. Çünkü bir evi gösteren en önemli eşyalardandır. Bunların yanı sıra evlerin daha şık ve hoş görünmesi için küçük aksesuarların kullanmakta fayda vardır. Yalnız eşya seçiminde alanların daha dar görünmemesi için daha uygun eşyalar seçilmelidir. Ev dekorasyonunun önemi evlerin gerçekten huzur içinde yaşanılacak yerler olması için gereklidir. Evlerinizin daha şık görünmesi ya da daha rahat alanlar haline gelmesi için alternatif fikir alış verişi yapmak çok doğru olacaktır.

Sonuç olarak;

Evlerimizi ufak dokunuşlar ile daha güzel tasarımlara ve daha keyifli ortamlara çevirebiliriz.Yeter ki burada ne istediğinizi doğru tespit edelim..

Kalın Sağlıcakla…

Evdeco.com/Editör

Kasım 2017 Ev Tekstili (24)

Yorum bırakın